2022 - 3.turnus

 
14.8.
A je to tu, poslední turnus nám pomalu a jistě začíná. Tentokráte jsme ve složení Sárinka, Janička, Sára, Peťula, Lucka, Johanka, Gabča, Maří, Anča a Kačenka. Po příjezdu a vybalení následovala seznamovačka s koňmi a hurá do práce. Následovalo ježdění, kdy ti méně zdatní okusili kouzlo "voltiže" a zkušenější jezdci kouzlo drezurního obdelníku. Bohužel se kvůli zákazům ohňů nemohl konat tradiční zahajovací táborák, tak byly pro všechny vymyšlené hry na balících.
 
15.8.
Pondělní vzkazík odkazoval naše tábornice na cestu, která se objevila u brány. Následovala obvyklá koňácká práce, takže pořádně uklidit koníkům, aby měli radost. Následovalo loupání klád na překážky a hurá jezdit. Po ježdění bylo nalezeno ještě několik vzkazů, ze kterých bude nutné poskládat celý příběh.
 
16.8.
Dneska ráno čekala všechny kontrola ohrad a následně nalezli další vzkaz, ve kterém byla nápověda k další části příběhu. Ježdění dopadlo náramně, všichni si zkusili jízdu na volno a sami vodit koně ze sedla. Po ježdění byly objeveny další dva vzkazíky.
 
17.8.
Dnešek nám začal těžkou koňskou prací. Nejprve jsme poskládali valník, oloupali klády na nové překážky a zametli celé panely před stájí. Následovala však úžasná odměna, Došli jsme s našimi tábornicemi k nedalekému rybníku, kde jsme se všichni pořádně vyčvachtali a dokonce došlo aj na kohoutí zápasy. Po usušení všech přítomných se šlo jezdit. Ti méně zdatní jeli na vyjížďku a zkušenější jezdci jezdili na našem obdelníku čtverylku.
 
18.8.
A je to tu. Janičky velký den. Konala se u nás velká oslava narozenin, která se opravdu velmi povedla a oslavenkyně byla nejnadšenější na světě. Všichni zvládli dnešní ježdění na volno a nutno podotknouti, že se všem velmi dařilo. Po oslavě byly nalezeny u brány šipky, bylo nutno rozdělit tábornice na dvě skupinky a hurá na cestu plnou otázek s koňskou tematikou.
 
19.8.
Dneska bylo opravdu ošklivo, že by ani koně nevyhnal. Zůstali jsme tedy ve skrytu klubovny, ale jen tak jako ledajaké pecky. Hráli jsme různé společenské hry nebo třeba oblíbenou písmenkovanou.  Ve chvilce kdy pršet přestalo jsme vylítli jakpo vítr, rychlostí blesku vyčistili koně a hurá jezdit. Naštěstí jsme nezmokli a vše krásně zvládli. V noci se konala noční bojovka, kde byl objeven vzkaz, že se máme vydat na druhý den na rozhledu. No ani usnout nikdo nemohl samou nedočkavostí.
 
20.8.
A je to tu. Den D nastal! Hurá na rozhlednu. Při příjezdu na místo byl nalezen další vzkaz, kde stálo, že je třeba najít kamenné srdce a to musíme rozbít. Nikoho neminula odměna za statečnost a po příjezdu zpět na statek nastalo opět to smutné loučení. Tak tedy pac a pusu, kapesníček k tomu a ahoj zase za rok !
 
Veškeré fotografie naleznete ZDE