2021 - 3.turnus

 
1.8.
Tak už je to tady. Tak už nám všichni dorazili. Tentokráte ve složení Naty, Lucka, Peťula, Natálka, Sofie, Sára, Kikča a Domča. Ihned po příjezdu došlo na vybalování věcí a seznámení se s našimi koníky a šupajdá do práce. Bylo potřeba vykydat a vyčistit koníky a hnedle se šlo jezdit. Bohužel nemohl být již tradiční táborák, protože se spustila průtrž mračen. To nám ale náladu přeci nezkazí.
 
2.8.
Dneska ráno čekal na všechny vzkaz od jednorožce, který k nám zabloudil omylem přes duhu, která se po dešti objevila na obloze. Vzkaz byl velice zajímavý, napsal dětem pouze velký otazník. Usoudili jsme tedy, že je chudinka trošku popletený a počkáme do zítra. Mezitím se zvládl naházet valník, vyčistit koně a hurá na lonž pilovat své jezdecké dovednosti. Poté menší rozcvička po pastvinách, jelikož šli koníci sami na procházku. 
 
3.8.
Jednorožec je chudák nejspíš ještě stále zmatený, ale napsal nám pořádnější vzkazík. Byl tam opět otazník a nakreslený kůň. S dětmi jsme tedy hráli hry na tématiku koní, procvičili trošku teorii a šlo se jezdit, Dneska už šel někdo na volno a někdo stále na lonž. Na večír přichystal jednorožec cestu otázek, kterou označil žlutými praporky.
 
4.8.
Dnešním vzkazem počínaje začala veliká radost. Děti se dozvěděly, že pojedou na vyjížďku. Jeli sice pouze ti zkušenější, ale to v ničem nebránilo těm méně zkušeným, kteří se učili ovládat koně sami na volno, aby si vysloužili také vyjížďku. A zadařilo se. Na večír šli opět všichni společně pomoct uklidit jednorožci vyznačenou cestu otázek a na konci cesty objevili sladkou odměnu.
 
5.8.
Dneska už se dočkali úplně všichni. Dneska už byli na vyjížďce úplně všicni. Jednorožec to napsal vše ve vzkazu. Jujky, to bylo radosti a veselí všude kolem. Procvičila se během dne ještě trocha té koňské teorie a den byl zakončený akrobacií na baících sena.
 
6.8.
Dnešní vzkaz byl velice zajímavý. Bylo v něm psáno, že musí všichni dojít na rozhlednu za jednorožcem, který je už velmi smutný. Vymysleli tedy, že mu pomohou vrátit se domů. Nakreslili všichni společnými silami duhu, kterou nechali na okně na vrchu rozhledny a když sešli dolů, tak je čekala odměna od jednorožce, že mu pomohli domů. Na večír se už konečně zadařilo a byl již dlouho očekávaný táborák. Od táboráku musely ještě děti na cestu pro odměnu od jednorožcových rodičů, za to, že mu pomohly se vrátit domů.
 
7.8.
Dneska už vzkazík vohužel nebyl, jelikož se jednorožec navrátil domů. Děti ale čekala cesta do lesa s honbou za pokladem, tedy vlastně za jednorožcem a jeho doměnou. Nadále se až do odpoledních hodin čistilo a česalo a čančalo, protože všechny čekala veliká zkouška, ve které se prověřily všechny znalosti získané za tento týden. Všechny totiž čekala jízda zručnosti. Všem se tato jízda moc povedla a získali jako velicí závodníci kokardu na levé rameno.
 
Veškeré fotografie z tohoto turnusu naleznete ZDE