2022 - 2.turnus

 
11.7.
Něco končí a něco nového začíná. Předevčírem jsme se rozloučili s jednou super partou a dneska nám najela banda nová. Tentokráte jsme ve složení Sárinka, Kačenka, Kubík a Hugo. Pobyt nám začal trošku matematicky. Úkol dne bylo spočítat všechny balíky, byl to ale velmi zapeklitý úkol. Nadále se šlo jezdit a při pozdním odpoledni nás čekala ještě velká oslava. Kubík slavil své narozeniny a jak jinak, než u koní. 
 
12.7.
Po ránu bylo velmi veselo a mlžno, jak se všem potily mozkové závity. Byl nalezen vzkaz od holčičky, která se ztratila mezi vesmíry a ptala se, kde že se to vlastně ocitla. A přišlo to vaření mozkových závitů. Jak holčičce odpovědět, aby se k ní vzkaz dostal? Nějako vykoumáno bylo a uvidíme, jestli se nám dostane zítra odpovědi. Následně proběhlo kydání, čištění koní a hurá na lonž procvičit hybnost svého těla.
 
13.7.
V dnešním vzkazíku dětem psala uvízlá holčička, že nerozumí mnoha slovům z jejich dopisu, jako jsou například tábor, Štítary, Česká Republika atd... Tak se tedy dětem zavařily trošku závity, než vymyslely, jak to holčičce vysvětlí. Nadále čekala všechny vyjížďka do nedalekého lesíka a na konci dne objevily šipku, která je zavedla na stezku otázek.
 
14.7.
Dneska naše táborníky žádký vzkaz bohužel nečekal, zapomněli totiž svou včerejší odpověď odeslat. Dnešním den byl nadále v duchu premiér, kdy si někteří zkusili jezdit sami na volno. Upřímně to šlo všem na výbornou s hvězdičkou a dvakrát podtrženou. Za odměnu mohli potom k večeru pást koně naproti na louce.
 
15.7.
Ráno bylo na statku velmi živo a veselo a celý statek zahalila mlha od toho, jak se všem táborníkům kouřilo z hlav. Byl totiž nalezen nový vzkaz od rodičů ztracené holčičky, který byl ale zašifrovaný. Po rozluštění zjistili, že jim rodiče děkují za upřesnění polohy jejich dcerky a posílají jim za to odměnu, kterou si ovšem musí sami nalézt. Následovalo ježdění v podobě zručnosti, kde všichni klusali na volno, dokonce přes kavalety a Hugo si i skočil malý křížek. Po ježdění se povedlo najít poklad a hurá naproti na louku pást koníky.  Následně nastalo opět smutné loučení, všichni se rozjeli směrem k domovu a my se již těšíme na další rok.