2021 - 2.turnus

 
 
18.7.
Dneska se nám sjeli naši táborníci z blízkého okolí. Většina jich už u nás byla, tak to u nás pro ně nebylo nic nového a nově příchozí se velice rychle začlenili. Hned na úvod bylo potřeba vyčistit stáje a koníky a pak nám všichni ukázali své jezdecké zdatnosti na lonži. Na večír čekal všechny již tradičně uvítací táborák, kde se dětem zjevil Albrecht, který je bude provázet celý týden. Uvidíme, co si na nás nachystá na další dny.
 
19.7.
Dneska už na děti čekal vzkaz od Albrechta, kde jim bylo psáno, že budou prověřeny jejich znalosti. Znalosti jsme tedy prověřovaly a někteří mají krapet mezery v koňské teorii, to ale vůbec nevadí, máme na to vše celý týden. Dneska jezdili všichni opět na lonži s našimi zkušenými koníky a instruktory. Už se všichni těšíme, co nám přinese zítřek.
 
20.7.
Hned po ránu našly děti další vzkazík od našeho Albrechta, kde je posílal na cestu, která je prověří v jejich zdatnosti a znalostech. Hned po ježdění, kdy jezdili ti zdatnější i přes kavalety, se tedy cesta konala. Albrecht vyznačil šipkami trasu, kdy došly děti k nedalekému hřišti a tam na ně čekala čarodějnice a Vševěd z jiné země s úkoly, které prověřily znalosti všech zúčastněných. Děti si vysloužily sladkou odměnu a mohly se vydat na zpáteční cestu. Již teď jsou všichni plni očekávání, co přinese další den.
 
21.7.
Dneska dětem pan Albrecht napsal ráno do vzkazu, že se budou prověřovat jejich jezdecké dovednosti, které trénují od začátku pobytu. Nastal tedy den D a všichni si vyzkoušeli, jaké to je vést si koně sám a jet bez pomoci (lonže). Všem se tento um velmi dařil. Po ježdění byla objevena nová zábava, a to umění lezení po balíkách sena. Následně bylo potřeba ještě potrénovat různé jízdárenské cviky bez koní. Ke konci dne bylo ještě potřeba splnit zapeklitý úkol pana Albrechta, za který byla vyplacena sladká odměna.
 
22.7.
Dneska pan Albrecht nenechal žádný vzkaz, tak se všichni řádně postarali o stáj i kponíky a šlo se jezdit. Dnes to bylo rozdělené, ti zdatnější jezdili na volno a ti méňě zdatní stále na lonži. To ale nikomu nezkazilo náladu, ba naopak. Po ježdění jsme s dětmi hráli různé pohybové hry a dále jsme se museli vydat na cestu. Byla to velice zapeklitá cesta po otázkách staré čarodějnice, které dovedly všechny až k ní. Na konci cesty bylo nutné čarodějnici postavit zpátky její rozbořenou chaloupku, za což se čarodějnice dětem bohatě odměnila. 
 
23.7.
Na dnešek měl pan Albrecht pro všechny zúčastněné nachystané veliké překvapení. Nejprve bylo potřeba zamést dvůr, vyčistit koníky a překvapení se přiblížilo. Albrecht všechny poslal na obhlídku svého panství, jelo se tedy na vyjížďku do krásné okolní přírody. Děti byly plny dojmů a ihned po příjezdu vše sepsaly a nakreslily. 
 
Veškeré fotografie z tohoto turnusu naleznete ZDE