2021 - 1.turnus

 
 
4.7.
Dneska se všichni táborníci sjeli, rychle vše vybalili a hurá ke koníkům. Otestovali jsme si, co vše si pamatují z let minulých a ti, co tu byli poprvé nám ukázali, co vše umí. Na večer se chystal již tradičně uvítací táborák, u kterého se děti dozvěděly, že se k nám připojil Král koní. Uvidíme, jak nám půjde toto společné soužití.
 
5.7.
Ráno našly děti vzkaz od Krále koní, ve kterém stálo, aby se správně postarali o koníky. Všichni to zvládli na jedničku s hvězdičkou, koníkům se ve vykydané stáji mnohem lépe tráví čas v horkých dnech a čištění bylo prý také super. Dnes jezdili ti již zkušenější na volno a naše začátečníky si vzala pod taktovku zkušená kobylka Zina spolu s Artuškem.
 
6.7.
Dneska čekalo všechny ježdění na lonži a procvičení pomůcek bez použití rukou. Všem se to moc vydařilo a koníci je krásně poslouchali. Následně čekala všechny koníky osvěžující koupel. Po správně odvedené práci čekala odměna aj všechny děti, šly se totiž také vykoupat do nedalekého rybníka. Nikdo se nám neutopil a všichni si to náležitě užili.
 
7.7.
Dneska nechal dětem Král koní vzkaz, ve kterém stálo, jak se mají správně starat o výstroj koně. Děti se ihned pustily do díla a vyčistily a namazaly všechny uzdečky. Následně je čekalo ježdění a k večeru se konala i oblíbená šipkovaná, která končila na nedalekém dětském hřišti. Všichni si tento den náležitě užili a už se těší, co donese den další.
 
8.7.
Dnes byl pro všechny velmi náročný den. Ráno se naši účastníci postarali o čistotu stáje, poté jeli ti zdatnější na vyjížďku s koňmi a ti méně zdatní jezdili na lonži úplně bez sedla a madel. Byli všichni stateční, a proto se vyrazilo znovu na hřiště, kde si všichni zahráli různé hry. Následně se došlo až na jízdárnu do Krásné, aby se všichni seznámili s prostorem, na kterém se budou v sobotu konat naše závěrečné závody. V noci byli všichni vzbuzeni, protože jim čarodějnice Isabela schovala poklad, který museli najít.
 
9.7.
Dneska zaúkoloval Král koní naše účastníky prací. Nejdříve se museli postarat o čistotu stáje, následně si vyzkoušeli, jak se správně přehazuje hnůj. Bohužel nám dneska počasí moc nepřálo, tak jsme se museli zabavit různými hrami, než jsme mohli jít jezdit. Po ježdění vyslal KRál koní všechny hledat podkovu, kterou ztratil jeho kůň. Anička měla to štěstí, že podkovu našla a mohla si ji ponechat na památku na Krále koní.
 
10.7.
Na dnešek byl naplánovaný velice náročný den, který byl plný i adrenalinu. Dneska se totiž konaly na jízdárně v Krásné závody. Celé dopoledne si děti chystaly koně, aby byli všichni čistí a upravení, dále následovalo chystání sebe sama. Naši nejmenší (Sára, Kiky, Naty, Ondra a Niky) se předvedli v jízdě zručnosti, kterou je provedli Tessi, Artuš a Rarita. Dále se zdatnější táborníci (Šárka, Peťula a Eliška) účastnili skoků do 50cm s Artuškem a Anička s Tessinkou. Celý tento den byl velmi úspěšný a bylo to krásné ukončení tohoto pobytu. Těšíme se na další takto krásně strávený pobyt.
 
 
Veškeré fotografie z tohoto turnusu naleznete ZDE